Партія Зеленського пропонує відкласти озвучку фільмів українською

Депутати від пропрезидентської партії “Слуга народу” ініціювали законопроект, у якому йдеться про відтермінування обов’язкового озвучування фільмів українською мовою.

Законопроект №5554 “Про внесення змін до деяких законів щодо підтримки вітчизняних виробників теле- та кінопродукції в період встановлення карантину у зв’язку із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19” зареєстрували у Верховній Раді 24 травня, інформує Depo.ua.

Ініціаторами його виступили нардепи Микита Потураєв та Євгенія Кравчук.

Як відомо, з 16 липня 2021 року набуває чинності частина 6 статті 23, яка передбачає, що “мовою поширення та демонстрування фільмів в Україні є державна мова”, тобто українська.

Вона регламентує виконання цього правила в кінотеатрах, на телебаченні та на інтернет-платформах. У “Слузі народу” ж пропонують відкласти набуття чинності цією нормою до завершення карантину. Свою пропозицію депутати аргументували “негативним впливом карантину на діяльність теле- та кіновиробників”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Очікується, що комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики розгляне цей законопроект у середу.

Нагадаємо, у 2020 році у кінопрокаті знизилась частка фільмів, знятих українською до 11,8% (34 стрічки) у порівнянні з 2019 роком, коли було з 30,9% (159 найменувань).

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.