Памʼятник Булгакову в Києві обклеїли його “українофобними цитатами”

Пам’ятник письменнику Михайлу Булгакову на Андріївському узвозі обклеїли аркушами з його “українофобними цитатами”. Про це повідомив голова громадської організації “Світанок” Вадим Поздняков.

Таким чином активісти закликають столичну владу демонтувати пам’ятник Булгакову. Зокрема, на аркушах надруковані дві цитати з роману письменника “Біла гвардія”, у якому він критикує діяча УНР Симона Петлюру, гетьмана Павла Скоропадського та саму ідею створення незалежної Української держави.

Також на монументі розміщений заклик “Геть російського шовініста з Києва” і QR-код з посиланням на петицію, де від влади столиці вимагають прибрати пам’ятник Булгакову з публічного простору.

Нагадаємо, на початку квітня Український інститут національної пам’яті визнав письменника Михайла Булгакова символом російської імперської політики. У висновку комісії УІНП йдеться, що, хоча Булгаков і народився у Києві, він був імперцем за світоглядом та затятим українофобом.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Згідно з висновком комісії, присвоєння імені Булгакова географічним об’єктам, топонімам тощо, а також встановлення на його честь пам’ятників та використання його імені й образу у публічному просторі вважатиметься пропагандою російської імперської політики.

tykyiv.com