Пам’яті Ганни Арсенич-Баран

Як уже повідомлялось, 1 квітня, виписавшись напередодні з лікарні після перенесеної хвороби COVID-19,  пішла з життя чернігівська письменниця, голова Чернігівської обласної організації НСПУ Ганна Арсенич-Баран.

 

Ганна Арсенич-Баран народилася 26 червня 1970 року в селі Нижній Березів Косівського району Івано-Франківської області. Закінчила філологічний факультет Івано-Франківського державного педагогічного університету імені В. Стефаника. У 1998 році переїхала до Чернігова, який став для неї рідним містом. Завідувала кафедрою філологічних дисциплін та методики їх викладання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського. Кандидат філологічних наук. Випустила чимало посібників з української мови та літератури, кілька словників. Автор поетичних збірок, книжок прози, романів. Остання книга письменниці побачила світ за два дні до трагічної події.

Наприкінці 2016 року Ганна Арсенич-Баран очолила Чернігівську обласну організацію НСПУ. Її не відпускала ідея відтворення української України. Багато зробила для розвитку українства на Чернігівщині. Крім наукової і письменницької роботи, займалася викладацькою діяльністю на безкоштовних курсах української мови, брала активну участь у проведенні учнівських, студентських олімпіад, конкурсів, зокрема Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, уклала антологію української християнської віршованої молитви «Молитва небо здіймає вгору», мріяла видати книгу молодих письменників про Чернігів.

У пам’яті багатьох чернігівців Ганна Арсенич-Баран залишиться людиною світлої душі, яка запалювала серця любов’ю до рідного краю і рідної мови, вела за собою, дарувала крила для злету, випромінювала оптимізм і віру в майбутнє України.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Чернігівська обласна організація НСПУ.