Оркестр Військово-повітряних сил США виконав колядку “Щедрик”

«Співочі сержанти» — хор Військово-повітряних сил США — заспівав різдвяну колядку «Щедрик», яка стала відомою в усьому світі в обробці українського композитора Миколи Леонтовича під назвою «Carol of the Bells» («Колядка дзвонів»).

Відео виконання «Щедрика» презентувала підполковниця Крістіна Мур Уррутія, керівниця оркестру ВПС США в Європі, як інформує Радіо Свобода.

Із вітальним словом до українського населення звернулася підполковник Крістіна Мур Уррутія, керівниця оркестру ВПС США у Європі. Згадавши історію “Щедрика”, автором якого є відомий український композитор Микола Леонтович, вона підкреслила, що нині ця пісня є однією із найулюбленіших у американців на Різдво.

Вона нагадала, що англійська назва колядки («Колядка дзвонів») виникла тому, що американському хоровому диригенту Петру Вільговському «Щедрик» нагадав дзвони. Почув цю пісню Вільговський у 1921 році, під час гастролів Українського національного хору у США.

«Сьогодні “Carol of the Bells” — одна з найвідоміших і найулюбленіших різдвяних пісень у США», — говорить Уррутія й додає, що акапельне виконання «Щедрика» «Співочими сержантами» є «знаком вшанування українсько-американського партнерства».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

https://www.facebook.com/usdos.ukraine/videos/158613259350194/?t=4

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.