Опублікують 27 книжок про зйомки Гаррі Поттера

Вийдуть друком щоденники британського актора Алана Рікмана, який зіграв професора Северуса Снейпа у фільмах про Гаррі Поттера. Про це повідомляє gazeta.ua.

Права на рукописи придбало видавництво Canongate. Редактором стане Алан Тейлор. Вмістять 27 томів Рікмана в одну книгу, вийде восени 2022-го.

Охоплюють понад 25 років життя і кар’єри Рікмана. Описав закулісні історії зйомок франшизи про Гаррі Поттера. Знімався протягом десяти років, з 2001-го по 2011-ий. Також рукописи містять роздуми про акторську майстерність, дружбу та політику.

На зйомках “Гаррі Поттера і Принца-напівкровки”, які проходили в 2009 році, Рікман написав на аркуші з блокнота замітку “У голові Снейпа”. У ній актор розповів, як розчарований рішеннями режисера Девіда Єйтса щодо сюжетної лінії зі Снейпом.

“Таке відчуття, що Девід Єйтс вирішив, що Cнейп не важливий для досягнення його цілей, тобто для залучення підліткової аудиторії”, – писав актор. Також до архіву увійшла переписка Рікмана з письменницею Джоан Роулінг.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Найвідоміша роль Алана Рікмана – професор Северус Снейп в серії фільмів про чарівника Гаррі Поттера. Також знявся у 50 фільмах, зокрема “Реальна любов”, “Робін Гуд: принц злодіїв”, “Розум і почуття”, “Свіні Тодд”, “Міцний горішок”. Був лауреатом премій “Золотий глобус”, “Еммі” і BAFTA.

Помер у Лондоні 2016-го від раку.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.