Онлайн-медіа в Україні починають виходити в прибуток – Томаш Фіала

Онлайн-медіа в Україні починають виходити в прибуток, але варто розрізняти їх політичну і ринкову ціну. Вартість «старих медіа» падає.

Як повідомляє biz.nv.ua, про це у програмі Рандеву з Яніною Соколовою заявив Томаш Фіала, глава інвестиційної компанії Dragon Capital (володіє журналом НВсайтом NV і Радіо НВ).

За словами Фіали, локдаун тільки посилив відвідуваність онлайн-медіа, а відвідуваність «старих медіа» падає. Як приклад він навів НВ — де зростання доходів складає понад 50% на рік. «НВ як сайт в минулому році вийшов на прибутковість», — сказав Фіала.

Говорячи про причини покупки Української правди, Фіала сказав: «Я і колеги вирішили, що частину коштів, які ми заробляємо, будемо інвестувати в напрямку, який посилять українську демократію».

«Після 14-року не хотілося, щоб Україна опинилася в тій ситуації, як у 2012−2013 роках», — додав він.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Фіала не відповів прямо, скільки коштувала купівля Української правди, але, відповідаючи на питання, чи йшла мова про мільйони доларів, він сказав: «Так, це мільйони доларів»,

Фіала підкреслив, що це — не «політична ціна», яку іноді платять за медіа, «як у випадку з телеканалами».

«Коли Фірташ купував Інтер, або Курченко купував УМХ — це була чисто політична ціна, де нові власники планували відбити цю ціну тим, що будуть купувати політичний вплив. І монетизувати цю інвестицію тим, що будуть красти гроші з бюджету».

Відповідаючи на питання, що монетизує Фіала, він сказав: «Для нас це корпоративно-соціальна відповідальність. Інвестиції в розвиток України».

Фіала підкреслив, що в першу чергу є бізнесменом, до 90% його інвестицій розміщені в Україні і він зацікавлений в тому, що «без якихось обмежень висловлюватися про те, що думає».

Dragon Capital — одна з найбільших груп компаній в Україні, яка працює в сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надаючи повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Компанія має багаторічний успішний досвід прямих інвестицій в провідних виробників товарів і постачальників послуг в Україні, а також в знакові проекти житлової і комерційної нерухомості.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.