Ольга Герасим’юк презентувала у Нью-Йорку свою книжку, присвячену Україні

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, журналістка і письменниця Ольга Герасим’юк представила українській громаді у Нью-Йорку свою книжку «Я повернулася, люблю».

Про це повідомляє власний кореспондент ukrinform.ua  у Нью-Йорку.

За словами Герасим’юк, книжка вийшла у світ ще два роки тому, але представити її у США авторці випала можливість лише зараз. Презентацію, за словами очільників волонтерської організації «Разом для України», організовано з нагоди 30-річчя Української незалежності.

«Ця книжка не про кохання, як можу здатися з назви, – сказала авторка. – Її присвячено Україні… Просто видавці гадали, що з такою назвою книжку краще купуватимуть».

Як розповіла Герасим’юк, кілька днів тому вона надіслала її в український Нью-Йорк – селище на сході України неподалік Горлівки, якому нещодавно повернули історичну назву. «Там збереглася бібліотека, і книжка потрапила туди, – сказала вона. – А тепер вона приїхала сюди (у місто Нью-Йорк)».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Журналістка не виключає, що продовжить літературну роботу. «Якщо щось стукне в голову, то напишу – я людина із джазовою свідомістю…» – зазначила вона.

«Це книжка не про подорожі, а про життя, – сказав письменник, заступник голови Наукового товариства ім. Шевченка в Америці Василь Махно. – Вона демонструє, що в Україні розвивається, по суті зароджується, новий літературний напрямок – есеїстика, який раніше був представлений дуже слабко. Книжка Герасим’юк – це вдале поєднання «фікшн» і «нонфікшн», коли реальні історії переплітаються з домислами автора».

Коментуючи, ситуацію на ринку ЗМІ в Україні, Герасим’юк зауважила, що українській журналістиці «бракує культури, освіти і справжньої професійної незалежності». «Редакційна політика має бути вища від інтересів власників медіа. Але це не так, і від цього усі наші біди: ЗМІ продовжують боротьбу, яка ведеться між їхніми власниками», – додала вона.

У анотації до книжки вказано, що в ній зібрано «есеї, тревелоги та образки за більш ніж десять років – від 2007 до 2019 року. На читача чекають захопливі подорожі, знайомство з історією, культурою, звичаями та ментальністю багатьох народів, але насамперед тут будуть зустрічі з людьми».

Фото: Володимир Ільченко/Укрінформ

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.