Ольга Рєпіна презентувала в Дніпропетровську книгу «Наш засіб Макропулоса»

 
Цього тижня у Дніпропетровській Центральній міській бібліотеці відбулась презентація збірника рецензій Ольги Рєпіної «Наш засіб Макропулоса», інформує Буквоїд.
До книги увійшли 30 рецензій – на твори Віри Вовк, Оксани Радушинської, Олександра Косенка, Сергія Бурлакова, Світлани Талан, Елли Леус, Наіля Муратова, Михайла Кудрявцева, Оксани Маковець тощо.
На презентацію завітали голова Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України Володимир Луценко, члени НСПУ Анатолій Шкляр, Еліна Заржицька, Наталія Девʹятко, голова ДОО КЛУ Людмила Некрасовська, автор численних гостросюжетних романів Дмитро Бондаренко, рецензії на збірники чи романи яких теж писала пані Ольга.
Ольга Рєпіна багато років викладала у ВНЗ міста Дніпропетровська, тому на презентації були не тільки колеги, зацікавлені гості, а й її колишні студенти та волонтери, з якими вона організувала Проект психологічної допомоги переселенцям із зони АТО.
Презентація книги почалася з інтерв’ю зі ЗМІ, де виступила не тільки авторка книги, а й дизайнер обкладинки та ілюстрацій – молода художниця Олена Капшукова.
Анатолій Шкляр, який написав вступ до книги, схвально висловився про творчість пані Ольги, охарактеризувавши нову збірку літературної критики як подію у літературному житті Дніпропетровщини, оскільки жанр літературної критики зараз вельми рідкий.
Еліна Заржицька у своїй промові зазначила, що збірка має цікаву й незвичну назву, яка пояснює можливість отримання творчої активності авторам через креативний процес.
У своєму привітанні та заключному слові Володимир Луценко побажав Ользі Рєпіній подальшої творчої наснаги та продуктивної роботи як у журналістиці, так й у письменницькій праці
Наприкінці заходу кожен з присутніх літераторів, на чиї твори були написані рецензії, тримав примірник книги з автографом автора. Авторка також планує передати книги у подарунок колегам, які живуть в інших областях України.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал