Окупаційна влада Криму забороняє використання української та кримськотатарської мов – представництво президента

Російська окупаційна влада в Криму порушує право жителів півострова розмовляти рідною для них мовою і забороняє використання української та кримськотатарської мов на окупованій території, повідомляє прес-служба Представництва президента України в Автономній Республіці Крим.

“Окупаційна “влада” Криму фактично заборонила користуватись українською, знищує українські медіа, школи та інші навчальні заклади. Така сама ситуація з кримськотатарською мовою: маючи заяви та визначення окупаційної адміністрації про те, що вона є однією з офіційних мов, реальних можливостей використання мови та її розвитку на Кримському півострові немає”, – йдеться в повідомленні, опублікованому у Facebook. Про це повідомляє ua.interfax.com.ua.

Як повідомлялося раніше, примусову паспортизацію, яку проводить російська окупаційна влада на території Криму й окремих районів Донецької та Луганських областей, пройшли близько 2,9 млн українців.

При цьому майже 400 тис. людей пройшли примусову російську паспортизацію в окупованих районах Донбасу. В Криму примусова паспортизація є тотальною, її пройшли близько 2,5 млн громадян України.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.