Окупанти засудили кримчанина-інваліда за пісню

Кримського татарина з інвалідністю Руслана Умерова “Сімферопольський районний суд” визнав винним в розповсюдженні екстремістських матеріалів.

Про це повідомляє Depo.Крим із посиланням на Кримську солідарність.

Окупанти засудили Руслана Умерова через розміщення ним на особистій сторінці Вконтакті однієї з пісень чеченського барда Тимура Муцураєва, які визнані на Росії екстремістськими. Сам Руслан стверджує, що не знав про це. Умерову, який страждає інвалідністю з дитинства, виписали адміністративний штраф в розмірі 1000 рублів. Захист оскаржуватиме вирок в апеляційній інстанції. “Справа не в грошах, а в торжестві справедливості”, – каже Умеров.

Адміністративні матеріали на Умерова за статтею 20.29 КоАП (Виробництво та розповсюдження екстремістських матеріалів) були складені 31 березня 2021 року, текст пісні він розмістив на своїй сторінці в травні 2020-го.

Довідка

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Чеченський бард Тимур Муцураєв став популярним під час чеченсько-російських війн (1994-1996, 1999-2009 років). Багато його пісень присвячені ісламу та спротиву ічкерійців Росії. У 2008 році він раптово закликав земляків зупинити боротьбу і разом із Росією будувати мир у Чечні. Частина пісень Муцураєва внесені до російського  списку екстремістських матеріалів.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.