Оксана Забужко пише роман про “епоху війни і ковіду”

Оксана Забужко працює над новим романом, події якого відбуваються “в епоху війни і ковіду”.

Про це письменниця розповіла в інтерв’ю BBC News Україна, яке вона дала після перемоги в конкурсі Книга року BBC-2020. Її збірка нарисів “Планета Полин”, присвячена знаковим особистостям культури ХХ-го і початку ХХІ століття, здобула премію в категорії “Есеїстика”.

Оксана Забужко розповіла, що її новий роман матиме назву “Сміх Кассандри”, в ньому йтиметься “про справжню гомерову Кассандру, а також про акторів, які намагаються поставити виставу про неї”.

У розмові з журналістом і членом журі конкурсу Книга року-BBC Вадимом Карп’яком, письменниця також відзначила швидкий розвиток ветеранської літератури в Україні, згадавши переможців Книги року двох останніх років – Тамару Горіха-Зерня і Сергія Сайгона.

“Роман “Юпак” я обов’язково прочитаю”, – додала авторка.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Говорячи про те, що її новий твір написаний у жанрі художньої літератури, Оксана Забужко зазначила, що ми живемо у добу нон-фікшн.

“Чим жорсткішим стає життя, тим совісніше стає придумувати, – сказала письменниця. – Ти ніби відтягуєшся, ніби дозволяєш це собі як солодке. Натомість есеїстика, як-от збірка “Планета Полин”, – це чорний хліб, який сьогодні є насущним для того, щоб ми збереглися як культурна нація, котра рефлексує над своїми кризами”.

Більше про те, що читає, чим надихається і про що пише Оксана Забужко, читайте незабаром у повному інтерв’ю письменниці на нашому сайті та дивіться на нашому каналі в Youtube.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.