Оксана Забужко продала свої раритетні книги, щоб підтримати літературний сайт «Читомо»

Українська письменниця Оксана Забужко продала збірку своїх книг з назвою «Забужко у Факті» на аукціоні, щоб підтримати медіа про читання і книговидання «Читомо». Як пише kyiv.media, про це вона повідомила у Фейсбуці.

8 лютого Забужко написала про те, що виставляє на продаж збірку книг в спеціальній коробці; частину видань, як наголосила вона, перевидавати вже не будуть. Згодом повідомила, що успішно продала лот.

«Забужко у Факті» — комплект книг, виданий у 2001 році в кількості 100 штук львівським видавництвом «Факт» до львівського Форуму видавців. До комплекту входили: 1) Польові дослідження з українського сексу. Роман. 3-тє видання. 2000 р.; 2) Казка про калинову сопілку. Повість. 2000 р.; 3) Хроніки від Фортінбраса: Вибрана есеїстика 90-х. 2-ге видання. 2001 р.; 4) Репортаж із 2000-го року. Збірка статей. 2001 р.

Колишній редактор видавництва “Факт” Леонід Фінкельштейн, Сергій Жадан, Оксана Забужко

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Всі 4 позиції, зрозуміло, давно є бібліографічними раритетами. Але якщо перші 2 можуть цікавити хіба що бібліографів (і “Дослідження”, й “Казка” регулярно перевидаються, добути й прочитати їх не проблема!), то давно випродані “Хроніки від Фортінбраса” більше перевидаватися не будуть, а історикам та журналістам цю книжку читати таки безперечно треба (бодай на те, щоб не верзти про українські 1990-ті нісенітниць із голосу різних парфьонових!), а “Репортаж із 2000-го року” – збірка 24-х моїх колонок у тодішньому київському тижневику “Столичные новости” (еге ж, українською – в російськомовному виданні, тоді була така практика!), – це взагалі “щоденник нульового року”, який можна назвати “історією молекулярного рівня” (і скільки ж наших нинішніх “проблем-монстрів” тоді були ще черв’ячками, і як це гостро видно нині при перечитуванні!): воно, звісно, цікаво дивитись через 22 рр. на цей “градусник”, засунутий добі під пахву, але – в архів, панове, в архів: перевидань не буде, тож можливість придбати цю книжечку справді унікальна…))» — пояснює Забужко.

Зі слів письменниці, зі 100 комплектів у неї залишилося 3. Один з них вона виставила на аукціон і в підсумку продала за 30 тисяч гривень.

«продано!!! За 30 000 грн. сувенірна коробка “Забужко у Факті” 2001 р. знайшла собі нового власника! (Повторю ще тут: Як же це прекрасно, коли українці поводяться як стара культурна нація, – казав у таких випадках покійний Проскурня, “Господи, як жити хочеться!” (с)» — повідомила Забужко.

Забужко також нагадує, що допомогти «Читомо» можуть усі охочі — подробиці за посиланням.

Нещодавно Забужко обурилася тим, що сучасники «совєтизують» постать художниці Катерини Білокур.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.