Оголосили програму цьогорічного Hay-фестивалю в Уельсі

У межах Уельського літературного Hay-фестивалю, який цьогоріч проходитиме онлайн 26 травня – 6 червня, заплановані два гала-заходи. Як повідомляє chytomo.com, про це йдеться на сайті фестивалю.

 

Перший гала-захід «A Night of Hope» відбудеться 26 травня. У ньому візьмуть участь Наталі Гейнс з Камілою, герцогинею Корнуольською; актори Річард ЕйрТереза ​​ЛолаРомола ГарайДжессіка РейнЧарлі Ерроузміт і Луїза Брірлі; коміки Сіндху Ві і Роб Брайдон; письменники Еліф ШафакДжуно ДоусонКлеменсі Бертон-ГіллСаймон ШамаРуфус МуфасаХафса Заян і Маргарет Басбі; поети Голлі МакНіш та Карл Нова; репер Гувна Б та вчений Меггі Адерін-Покок.

Заключний гала пройде 5 червня з акцентом на впливових жінок. Під назвою «From Women to the World» цей захід опиратиметься на дві важливі нові книжки – «The Penguin Book of Feminist Writing» під редакцією Ганни Доусон та «From Women to the World: Letters for a new Century» Елізабет Філіппоулі.

Участь у цих заходах візьмуть актори Кейт ВінслетВанесса РедгрейвДжульєтта СтефенсонСюзетт ЛьвеллінБішоп Роуз та Сюзана Пейкер; музична зірка Скін та Еліф Шафак.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Організатори заявляють, що події фестивальної програми транслюватимуться з Книгарні Річарда Бута в місті Хей-он-Уай.

Також у межах фестивалю запланований цикл розмов з фокусом на дебютній художній літературі, у якому візьмуть участь:

  • Кетрін Менон(Fragile Monsters) у розмові з Колмом Тоїбіном;
  • Равен Лейлані(Luster) з Пандорою Сайкс;
  • Ейльза Макфарлейн(Highway Blue) з Теєю Ленардуцці;
  • Наташа Браун(Assembly) з Міною Кандасамі;
  • Сем Рів’єр( Dead Souls) з Меган Нолан (Acts of Desperation);
  • Ребекка Уотсон(Little, Scratch) з Теєю Ленардуцці;
  • Роберт Вебб(Come Again) з Джорджиною Годвін;
  • Джуліанна Пачіко(The Anthill) разом з Розі Голдсміт;
  • Калеб Азума Нельсон(Open Water) з Кендіс Братвейт;
  • Патрісія Локвуд(No One Is Talking About This) з Ніною Стиббе;

Міжнародна сесія фестивалю включатиме відзначення столітнього ювілею англійського ПЕН, у межах якого пройде дискусія щодо свободи слова з письменниками Лідією Качо та Філіппом Сендсом. Крім того, Book Aid International проведе розмову лорда Пола Боатенга, засновника бібліотеки Ахмеда Дахіра Ельмі та британської журналістки, яка народилася в Сомалі, Радж Омаар. Також участь у міжнародній сесії візьмуть чилійська письменниця Ізабель Альєнде, канадський антрополог Вейд Девіс, перуанський лавреат Нобелівської премії Маріо Варгас Льоса та канадський політик Майкл Ігнатьєв.

Також в порядку денному Hay-фестивалю, як і більшості цьогорічних заходів, є «Our Post-COVID Future» (Наше майбутнє після COVID).

Більшість заходів будуть доступні для безкоштовного перегляду протягом 24 годин після початку. Потім їх можна буде знайти в онлайн-архіві Hay Player.

Усі події доступні із субтитрами – цю опцію можна обрати безпосередньо під час перегляду.

З усією програмою можна ознайомитися на сайті фестивалю.

Уельський літературний Hay-фестиваль проходить щорічно з 1988 року у містечку Хей-он-Уай в Уельсі, яке відоме великою кількістю книгарень (понад 20). З роками фестиваль став знаковим явищем у культурі Великої Британії, здобувши авторитет також на міжнародному рівні. Поруч з головним фестивалем проходить дитячий — «Hay Fever». Крім того, фестивалі-побратими Hay відбуваються в низці країн, серед яких Данія, Іспанія, Мальдіви тощо. Минулого року через пандемію Covid-19 усі події фестивалю проходили в онлайн-форматі.

 

Як повідомлялося, Уельський літературний Hay-фестиваль цьогоріч відбудеться 26 травня – 6 червня в онлайн-форматі.

 

2020 року Hay-фестиваль і Мексиканська книжкова виставка в Гвадалахарі спільно отримали премію Принцеси Астурійської за онлайнкомунікацію та людяність у ці нелегкі часи.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.