Оголошено збір української літератури для ВПО та біженців за кордоном в рамках благодійного книжкового проєкту «Добраніч

Казка на ніч – найпоширеніший вечірній ритуал, який кожен з нас згадує з дитинства, – став недоступний для багатьох сімей вимушених переселенців та біженців закордоном. На жаль, у трикутнику: слухач, книга і любляча людина, яка її читає, часто не вистачає одного важливого елементу – книги казок співучою українською мовою.

В травні 2022 року «Фонд освітніх ініціатив» розпочав проєкт “Добраніч”, який, у першу чергу, передбачав збір української дитячої літератури для внутрішньо переміщених сімей. Після анонсів проєкту “Добраніч” Фонд отримав запити на художню літературу для дорослих, тому ми розширили спектр книжок, окрім дитячої літератури, ми приймаємо будь-яку художню літературу українською мовою.

Також, до нас звернулися міжнародні благодійні організації з проханням надати українські книги для родин біженців закордоном!

До проєкту долучилися партнери: Львівське радіо / Lviv Radio, компанії Accord Group, ІТ-Інтегратор, Megatrade / Мегатрейд, Nota Group, Borys Grinchenko Kyiv University, УКУ, Грядівська гімназія Львівської міської ради, Бібліотека сад м.Львова, Національний університет «Львівська політехніка».

Разом ми зібрали чималу кількість книжок для дітей та дорослих!

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Українські казки, збірочки віршиків, оповідання та інші художні твори дісталися охочих до читання в Данії, Латвії, в центрах переселенців на Закарпатті, Одещині та інших регіонах України.

Ініціатива «Добраніч» продовжується! Запрошуємо долучитися до збору книжок усіх небайдужих українців, видавництва та авторів!

Зібрані книги та матеріали ми сортуємо та передаємо в місця поселення біженців та в партнерські організації закордоном.

Щоб долучитися до ініціативи, надішліть україномовні книги у доброму стані з власної бібліотеки або новопридбані нам у Київ Новою поштою: Київ, 336 відділення, для Синяк Олександри, +380681184343.

Приєднуючись до ініціативи “Добраніч”, ви інвестуєте у розвиток майбутнього покоління українців.

Пліч-о-пліч до Перемоги!