Оголошено переможців V Всеукраїнського конкурсу малої прози імені Івана Чендея

20 травня, у день відзначення 100-річчя від дня народження відомого українського письменника, Шевченківського лауреата Івана Чендея оголосили переможців V Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози імені Івана Чендея. Представляли переможців у двох номінаціях голова Міжнародного благодійного фонду імені Івана Чендея Іван Трещак та члени журі: доктор філологічних наук, чендеєзнавець Сидір Кіраль (голова журі); донька письменника Марія Чендей-Трещак; член-кореспондент Національної академії мистецтв, кінокритик Сергій Тримбач; літературознавиця, письменниця Роксолана Жаркова, письменники Павло Вольвач, Олександр Гаврош, Сергій Федака.

Загалом цьогоріч на поштову скриньку надійшло 145 текстів з усіх регіонів України, а також з Італії, Німеччини, Ізраїля, Польщі, Туреччини.

Отож у номінації «Мала проза» перемогу здобули:

Гран-прі – Наталія Лопушняк за новелу “Празник” (П’яченца, Італія).

2 премія – Галина Яценко за новелу “Він мовчав” (Львів).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Олена Демір за твір “Пуп’янок ” (Анталія, Туреччина).

3 премія – Наталія  Васильєва за оповідання “Діонея мусципула” (Харків)

Галина Мельник за твір “Пташиний Бог” (Івано-Франківськ).

Алла Лотоцька за новелу “Кавалєр” (Львів).

 

У номінації «Чендеєзнавство» (вивчення життя і творчості Івана Чендея) перемогу здобув Микола Васьків (Київ) за роботу “Іван Чендей у колі мистецтва і мистецтв”.

 

Спеціальною відзнакою журі «За вишуканий стиль та письменницьку майстерність» нагородили Олега Зав’язкіна за твір “Жовті роси, блакитні роси” (Донецьк) та Ольгу Халепу за оповідання  “Дівчина з високої гори” (Харків).

За словами Івана Трещака, очільника Міжнародного благодійного фонду імені І. Чендея до п’ятиріччя конкурсу підготовлена антологія, де вміщено твори переможців Всеукраїнського конкурсу малої прози імені Івана Чендея за всю його історію. Під час відзначення 100-річчя письменника представили сигнальний примірник. Невдовзі буде доступна паперова та електронна версія книжки.

Враховуючи військовий стан в Україні, цьогорічна церемонія оголошення переможців та лауреатів конкурсу транслювалася онлайн на сторінці «Іван Чендей» у фейсбуці. https://www.facebook.com/profile.php?id=100025237850377

Запис буде доступний і на ютубканалі «Іван Чендей» https://www.youtube.com/channel/UCnY7Dr5wnx4QFz5Hdpwq0tw/featured .