Оголошено лауреата престижної літературної нагороди – альтернативної Гонкурівської премії Ренодо

3 листопада у паризькому ресторані “Друан” (Drouant), де традиційно проходить церемонія, було оголошено лауреата престижної літературної нагороди – альтернативної Гонкурівської премії Ренодо. Як пише lenta.ua, про це  повідомляє rfi.fr. Ним стала 55-річна бельгійська письменниця Амелі Нотомб із її новим романом “Перша кров” (Premier Sang).

Альтернативна премія Ренодо

Альтернативна Гонкурівська премія – премія Ренодо (або премія Теофраста Ренодо (1586-1653) – після ренесансного письменника П’єтро Аретіно (1492-1556) засновника сучасної європейської журналістики; фр. Prix Théophraste-Renaudot) була заснована в 1926 році. Премія, історія якої налічує вже майже 90 років, не передбачає жодної грошової складової.

Її лауреатами в різний час ставали Марсель АймеЛуї-Фердинанд СелінЛуї АрагонМішель Бютор, а також Жан-Марі Руар. Також володарем Ренодо у 1963 році став лауреат Нобелівської премії з літератури за 2008 рік Гюстав Леклезіо, яку Нобелівський комітет присудив йому за “новизну, поетичні пошуки та чуттєвість, а також за пошуки гуманності за межами нинішньої цивілізації”.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.