Офіційне подання НАН України про висунення Б.Олійника на здобуття Нобелівської премії

Шведська академія, яка опікується Нобелівською премією в галузі літератури, отримала офіційне подання Національної Академії наук України за підписом  Бориса Патона про висунення кандидатом на здобуття Нобелівської премії 2012 року поета-академіка Бориса Олійника.      

          У жовтні 2011 року під час  ювілейного вечора, присвяченого 100-річчю творчої діяльності класика сербської літератури, Нобелівського лауреата І. Андріча, була  виголошена пропозиція щодо висунення на здобуття Нобелівської премії в галузі літератури у 2012 році дійсного члена Національної Академії наук України, авторитетного громадського діяча, видатного українського поета Бориса Ілліча Олійника. На цьому зібранні зорганізувалася ініціативна група з числа представників творчої і наукової інтелігенції, яка провела у листопаді-грудні 2011 року публічне обговорення  цієї пропозиції. Ініціатива була оприлюднена через засоби масової інформації.

         Ідея заявити про Україну, як країну розвинутої науки, високої культури і мистецтва в авторитетній міжнародній інтелектуальній інституції, якою є Нобелівський Комітет, знайшла широку підтримку громадськості.

 

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал