Один мільйон бюджетних гривень на ремонт будинку Сковороди на Харківщині досі не освоєні

Про це було заявлено в ході зустрічі ініціативної групи «Будинок Сковороди» з головою Харківської облради Артуром Товмасяном, – повідомили objectiv.tv з посиланням на пресслужбу облради.

На ремонт і реконструкцію будинку філософа в Бабаях було виділено 1 млн грн, але роботи так і не почалися.  Крім того, Височанський селищна рада не має власних коштів для проведення заходів з консервації будівлі, визнаного пам’ятником архітектури місцевого значення.

Повідомляється, що новий голова облради пообіцяв сприяння у вирішенні цих питань напередодні святкування в Харківській області 300-річчя Григорія Сковороди.

Нагадаємо, що, згідно з постановою №4084 “Про відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Савича Сковороди”, повинні бути виділені кошти на реконструкцію Національного літературно-меморіального музею Г.С.  Сковороди в с.  Сковородинівка Богодухівського району.

Раніше повідомлялося, що в Харкові розробили план заходів з нагоди святкування 300-річчя Сковороди.  Філософ помер у невеликому селі в Харківській області, яке потім в його честь назвали Сковородинівкою.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.