Одесит написав книгу про Караваджо, Кіану Рівзу, Курта Кобейна та Сократа

Мікеланджело Ді Караваджо, Кіану Рівз, Курт Кобейн, Сергій Єсенін, Джеймі Варді, Сократ – все це герої нового роману одесита Олександра Щеховцева «Діти Крижаних Небес». У книзі кумири мільйонів опиняються на вулицях Одеси, щоб нагадати: найголовніше у житті — це далеко не гроші, слава, влада чи інстаграмівські серця… Роман «Діти крижаних небес» одесит присвятив дочці. Про це пише culturemeter.od.ua.

Олександр Щеховцев називає свою роботу автобіографічною. За сюжетом книги, одного разу розшукавши викрадену з одеського музею картину легендарного Мікеланджело Ді Караваджо, герой виявляє автобіографічний щоденник художника. Так народжується рішення написати книгу про культові особи минулого і сучасності. Адже кожен із них був дитиною, мріяв про майбутнє, і кожен пройшов непростий шлях, перш ніж стати хедлайнером та кумиром мільйонів.

У книзі головні герої зустрічаються у знакових місцях Одеси: Оперний театр, Музей західного та східного мистецтва, одеський дворик Малої Арнаутської, стадіон Чорноморець, пам’ятник Дюку. Тут батько розповідає доньці історію місця та читає їй «нову харизму» – главу своєї книги про життєвий шлях героїв.

«Хто такі «Діти крижаних небес?» Так я називаю кумирів, творчість чи кар’єра яких особливо вплинули на мій світогляд. У світі інтернету та соціальних мереж багато хто живе відчуття “самотності в натовпі”, дефіциту уваги та живих бесід. Ця книга стане чудовою нагодою поговорити з дитиною» – розповідає Олександр Щеховцев.

А поштовхом до написання книги став… сон. «Одного разу мені наснився сон, у якому я гуляв парком зі своєю донькою. У цьому сні я читав їй книгу, бажаючи прищепити любов до творчості, таку, як я відчуваю сам. Саме цей сон став імпульсом», – згадує письменник.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.