Одеську музей-квартиру Жванецького відкриють у березні

Першу чергу музею-квартири Михайла Жванецького відкриють до річниці його народження, яка припадає на 6 березня. Як передає УННз посиланням на пресслужбу Одеської мерії, в даний час завершені всі роботи по зміцненню фундаменту і приміщень 2-поверхової споруди, виконані заміна покрівлі та розводка всіх комунікацій і слабкострумових мереж. Проводяться внутрішні оздоблювальні роботи в приміщеннях другого поверху, після чого будівельники зможуть приступити до відновлення веранди, де любив працювати Михайло Жванецький.

Крім того, проводиться благоустрій двору: виконані санітарне підрізування дерев і мощення плитки. Незабаром тут з’явиться діюча водозабірна колонка, як це було прийнято в одеських двориках в старі часи. Таку ініціативу висунули учасники реалізації проекту і місцеві жителі.

“У музеї буде відновлена обстановка 30-річної давності, коли тут жив і працював наш земляк. Завершення першого етапу реалізації проекту заплановано на день народження Михайла Жванецького”, – розповів Геннадій Труханов.

На другому етапі буде проведена обробка приміщень першого поверху, де планується створити сувенірний магазин.
Рішення про створення комунальної установи “Одеський муніципальний музей-квартира Михайла Жванецького” було прийнято 28 липня 2021 року. Роботи з капітального ремонту споруди ведуться на позабюджетні кошти.

Михайло Михайлович Жванецький – письменник-сатирик, народний артист України, протягом багатьох років був президентом Всесвітнього клубу одеситів. Народився в Одесі 6 березня 1934 року. Рішенням сесії Одеської міської ради від 21 лютого 1997 року Михайлу Михайловичу Жванецькому за великий особистий внесок у розвиток культури, громадського та благодійного життя міста присвоєно звання “Почесний громадянин міста Одеси”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Михайло Жванецький помер 6 листопада 2020 року у віці 86 років.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.