Одеська кіностудія завершила виробництво фільму «Фортеця Хаджибей»

Завершено виробництво фільму «Фортеця Хаджибей». Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Одеська кіностудія представила Державному агентству України з питань кіно завершену виробництвом стрічку Костянтина Коновалова Фортеця Хаджибей.

Кінопроєкт цієї пригодницької історичної стрічки з робочою назвою «Пам’ять сонця» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну фінансову підтримку розміром 14 млн 011 тис. 034 грн, що складає майже 50% загальної вартості виробництва фільму. Стрічку створено у копродукції з Грузією та Туреччиною. Режисером картини є Костянтин Коновалов/Konstantin Konovalov. Автори сценарію – Євген Тимошенко та Костянтин Коновалов, за участі Мірзи Давітая. Генеральний продюсер фільму – Андрій Осіпов (Одеська кіностудія, Україна).

За словами генерального директора кіностудії Андрія Осіпова, стрічку було вирішено зробити в традиціях найвідоміших фільмів Одеської кіностудії, яка минулого року відсвяткувала своє 100-річчя: «На Одеській кіностудії було знято багато улюблених глядачами картин. Саме тому в рік свого сторіччя ми хотіли зробити фільм у кращих традиціях нашого «золотого фонду» – ми хотіли подарувати глядачам гарне кіно для сімейного перегляду, кіно про дружбу, кохання і перемогу добра».

Фільм вже має дистриб’ютора як в Україні, так і за кордоном, прем’єру планується провести одночасно у Києві, Стамбулі, Тбілісі й, звісно ж, в Одесі. Оголошена попередня дата релізу фільму – жовтень 2020 року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал