Новий скандал у Маріупольському держуніверситеті, пов’язаний з російським олігархом

Деканкою факультету стала викладачка, що протягом шести років отримує гроші від російського олігарха.

Очільницю кафедри грецької філології Маріупольського державного університету Юлію Жарікову, що роками отримує зарплату від російського олігарха Івана Саввіді, підвищили – тепер вона деканка Факультету грецької філології та перекладу. Її попередницю Світлану Пюшель при цьому звільнили примусово та без законних на це підстав.

Як повідомляє parlament.ua, про це пишуть у телеграм-каналі місцевої грецької спільноти Filiki Eteria.

Варто відзначити, що Юлія Жарікова, за даними телеграм-каналу грецької спільноти з квітня 2015 року працює на російський Фонд олігарха Івана Саввіді – довірену особу президента РФ Володимира Путіна з питань грецької політики та отримує від нього зарплатню.

При цьому вона є активним членом провідної громадської організації етнічних греків – Федерації грецьких товариств України, а також співзасновницею громадської організації “Народ України проти корупції”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Разом з цим, за даними каналу, освітянка володіє в Маріуполі двома квартирами, бізнесом, легковим автомобілем та нещодавно придбала вантажівку Mercedes, що не відповідає її доходам.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.