«Новий прекрасний світ». Стала відомою тема 19-го Docudays UA

Традиційного постера фестивалю не буде. Замість нього штучний інтелект генерує впізнавані інтерпретації візуальних рішень.

Команда Docudays UA оголосила тему 19-го кінофестивалю — «Новий прекрасний світ». Про це повідомляє detector.media.

«19 Docudays UA ми присвятимо новим викликам, — йдеться у повідомленні команди. — Тим, які виникли на тлі глобальних технологічних змін. А також тим, що спричинила пандемія COVID-19. Як будуть виглядати міста та країни майбутнього? Які нові права людини нам слід обговорити? І чи можливо пояснити штучному інтелекту чи алгоритму саму концепцію прав людини?».

До розробки візуального рішення було залучено штучний інтелект.

«Нейромережа тренується на мільйонах фотографій, і часом, здається, починає розуміти світ людей, —  йдеться в повідомленні команди. —  Наприклад, цьогорічна тема фестивалю — «Новий прекрасний світ» — в уяві нейромережі виглядає як весняний пейзаж з шапкою снігу на верхівці гори, кольоровими будиночками й тепличками біля її підніжжя. Здалеку пейзаж здається цілком вірогідним і навіть приємним, але під час детального аналізу стають помітними «склейки», латки з пластику чи целофану: такі особливості сприйняття нашого світу машинами. А втім, на якій гірській вершині зараз немає смітника?».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нейромережа щоразу на один і той самий запит генерує окреме зображення. Версій «Нового прекрасного світу» може бути безліч, йдеться у повідомленні команди фестивалю. Тому цьогоріч традиційного постера з єдиним візуалом не буде. Натомість аудиторії 19-го Docudays UA представлять інтерпретації «прекрасного світу», зберігши асоціацію з фестивалем за допомогою спільної типографіки.

Відбудеться фестиваль з 25 березня по 3 квітня.

Нагадаємо, для висвітлення Docudays UA журналісти можуть акредитуватися до 6 березня.

До складу журі цього року увійшли кінокритик Станіслав Битюцький та кінорежисерка Аліна Горлова.

Ілюстрація: Docudays UA

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.