Новий міністр культури представив державну політику у сфері книговидання

 
Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський озвучив основні напрями роботи та пріоритетні цілі новоствореного міністерства. Презентація відбулася під час публічної дискусії  на тему: «Пріоритетні завдання книжкової політики: set the settings», що пройшла у межах Book Forum, повідомляє Читомо.
Перш за все урядовець вважає за необхідне сфокусувати державну політику в гуманітарній сфері на соціо-економічному ефекті, а не на заходах та процесах.
Також серед ключових цілей міністерства він відзначив формування стійких інституцій, які об’єднуватимуть ключових учасників за сферами, підвищення рівня приналежності громадян до єдиного українського культурного простору та підвищення доступності культурних послуг в діджиталі.
Крім цього Бородянський вважає за необхідне підвищити залученість громадян до суспільного життя вдвічі (з 6% до 12%) і підвищити частку культурного, креативного продукту, спорту і туризму до 12-14% ВВП з поточних близько 8% ВВП.
За його словами, при міністерстві будуть створені директорати, які будуть об’єднувати окремі політики: мистецтво і креатив, культурну спадщину, спорт, медіа та інформаційну безпеку, благодійність і волонтерство, релігійну і етнонаціональну політику, гуманітарну та інформаційну політику ТОТ, молодіжну політику, туризм.
Також при міністерстві діятимуть інституції, такі, як: Інститут книги, Держкіно, умовний інститут театру і музики  тощо, які впроваджуватимуть ці політики в життя.
Одним із завдань міністерства є синергія, яка повинна виникнути між цими всіма політиками та директоратами.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал