Новий директор Українського культурного фонду вважає, що в установі немає кризи

Владислав Берковський заявив, що в УКФ немає кризи. Як повідомляє chytomo.com, про це йдеться в його інтерв’ю Суспільному.

Відповідаючи на питання про Наглядову раду Фонду Владислав Берковський пояснив, що не коментував кадрові зміни у ній, так як він отримав лист від УКФ «з проханням нічого не коментувати».

«Я прийняв це. Хоча моя особиста позиція була подібна до всієї культурної спільноти, але тим не менш. Якщо мене попросили не коментувати, я відповідно утримався від коментування. Тим більше, що в цей момент проходив спецперевірку. Треба було звільнятися з державної служби, переходити на посаду недержавної служби. Дуже багато кумедних нюансів з цим, коли розсилаються твої документи на одинадцять установ. Дзвониш в Міністерство: «Де мої документи?», а документи ще не дійшли або дійшли, але ми їх відправили на розгляд. І оце все займало дуже багато часу з одного боку, з другого боку мені як керівникові Державного архіву потрібно було передати Державний архів», − пояснив посадовець.

Другою причиною не коментувати ситуацію він назвав потребу розібратись що сталось із Наглядовою радою. Берковський сказав, що він «категорично проти того, щоб говорити: «В УКФ криза».

«Кризи немає. Були певні проблеми, які уповільнили відбір та проходження конкурсних програм, і також наклали негативний відбиток на мотивацію, діяльність колективу, який не розумів, що, як і чому це відбувається. Ситуація тривала у травні і на початку червня, мене призначили 14 червняТобто опинився в трошки іншому світі – у постпроблемному. Проблема до певної міри ще триває, і сподіваюся, що найближчими днями вона вирішиться», − заявив очільник Українського культурного фонду.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Також Берковський зізнався, що йому дуже прикро, через складення повноважень членкинь Наглядової ради Катерини Чуєвої та Лариси Мудрак, «але це їхня громадянська позиція».

Зазначимо, це перше інтерв’ю Владислава Берковського після офіційного призначення на посаду голови Українського культурного фонду.

Нагадаємо, нещодавно експерти Українського культурного фонду та культурних інституцій звернулись з відкритими листами до Президента України і Уряду щодо роботи Наглядової ради Фонду. У листах вимагали вплинути на роботу установи через негативний вплив Наглядової ради на її репутацію та  діяльність загалом.

У відповідь на листи, в Українському культурному фонді визнали кризу і запропонували кадрові зміни. Відтак, голова Наглядової Ради УКФ Лариса Мудрак склала свої повноваження.

Крім того, Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав двох членів Наглядової ради Українського культурного фонду подати у відставку. Також після зустрічі громадськості з міністром культури та інформаційної політики стало відомо, що частина заявників на гранти УКФ зібралась подавати до суду на Фонд.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.