Нідерланди викуплять автопортрет Рембрандта за 175 мільйонів євро

Уряд Нідерландів заявив, що планує купити відомий автопортрет голландського художника 17 століття Рембрандта ван Рейна та подарувати його музею.

Про це повідомляє ua.news з посиланням на BBC.

Зазначається, що уряд чекає на рішення парламенту, щоб придбати картину «Знаменосець», яка вважається надзвичайно важливою для голландської історії та культури. Ця робота 1636 протягом століть належала приватним колекціям, включаючи колекцію Ротшильдів.
Після придбання урядом її розмістять у амстердамському Рейксмузеумі. Для покупки картини уряд виділив 150 мільйонів євро, ще 10 мільйонів виділить зі свого фонду Рейксмузеум, а також додасть 15 мільйонів Товариство Рембрандта.

«Прапорець» щасливо повертається додому після подорожі у кілька століть», – йдеться у заяві міністра культури Інгрід ван Енгельсгофен.

Картина зображує Рембрандта в костюмі прапороносця, який очолив військо під час однієї з битв у восьмирічній війні за незалежність Нідерландів, що тривала до 1648 року. Це полотно вже експонували на виставці у Рейксмузеумі у 2019 році.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Повідомляється, що «Прапорець» з 1844 року належав французькому відгалуженню сім’ї Ротшильдів, а згодом Франція оголосила картину національним надбанням. Нещодавно картину знову виставили на продаж, після чого про свій намір придбати її заявив нідерландський уряд.

Нагадаємо,  до своєї виставки Леонардо і копії Мони Лізи Прадо випустив каталог, у якому Рятівник світу, якого в 2017 року за 450 млн доларів на аукціоні Christie’s купив міністр культури Саудівської Аравії, принц Бадрпіс бен або авторизованих та створених під контролем Леонардо».

 

“Українська літературна газета”, ч. 24 (316), 3.12.2021

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/