“Ні, вибачте”. Українська спортсменка відмовилася в Пекіні давати інтерв’ю російському виданню

Членкиня олімпійської збірної України з фігурного катання Анастасія Шаботова, яка раніше представляла Росію, відмовилася в Пекіні давати інтерв’ю російському “Спорт-Экспрессу”. Як пише gordonua.com, про це видання повідомило  31 січня.
16-річна Шаботова проводила в Пекіні передолімпійське тренування, на якому її нібито підтримував журналіст “Спорт-Экспресс”. Проте на його прохання про інтерв’ю спортсменка відповіла: “Ні, вибачте”.
Російське видання наголошує, що Шаботова сказала це російською мовою.
Шаботова народилася в Москві і брала участь у внутрішньоросійських змаганнях. У 2019 році дістала дозвіл змінити спортивне громадянство та почала виступати за збірну України. Є чемпіонкою України в одиночному катанні 2020-го та 2021 року.
24 січня міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт розповів, що українським спортсменам рекомендували на Олімпіаді в Пекіні не контактувати із представниками Олімпійського комітету Росії. “Усі спортсмени обізнані, вони знають, як себе поводити у таких ситуаціях. Вони не повинні стояти разом, коли стоять спортсмени з Росії зі стягом. Щоб вони не були разом”, – сказав він.
31 січня стало відомо, що член олімпійської збірної України з фігурного катання Іван Шмуратко на запитання російських ЗМІ, поставлених у Пекіні російською мовою, відповідав англійською.
Зимова Олімпіада в Пекіні відбудеться із 4-го до 20 лютого.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал