Netflix купив права на екранізацію романів про Конана

Телесервіс Netflix придбав ексклюзивне право екранізувати романи Роберта Ірвіна Говарда та інших авторів.

Стрімінговий сервіс Netflix придбав ексклюзивний опціон, який дозволяє йому купувати права на екранізації будь-якої повісті або розповіді про Коннана-кіммерійця, якого придумав друг Говарда Лавкафта Роберт І. Говард.

Netflix вже приступив до розробки епічного серіалу, заснованого на творах про Конана, повідомляє glavred.info з посиланням на Deadline .

Серіал про Конана – перший в угоді між Netflix і Conan Properties International, що належить компанії Malmberg’s Cabinet Entertainment. Пакт дає Netflix ексклюзивну можливість купувати права на літературну бібліотеку Конана і розробляти твори для телебачення і кіно, і анімаційних фільмів.

На тлі цього, видання нагадало, що Netflix нібито придбав права на екранізацію всесвітньо впізнаваної інтелектуальної власності для створення Всесвіту фільмів і серіалів, наприклад, романи Даля, Хроніки Нарнії і комікси Millarworld.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

На даний момент ведуться пошуки сценариста / шоураннера, який зробить адаптацію Конана, і режисера, який очолить проект. Мальмберг і Віллер будуть виконавчими продюсерами потенційного серіалу через Pathfinder Media.

Нагадаємо, що Конана придумав Роберт Ірвін Говард через список оповідань і 3 романи в журналі Weird Tales, а потім у вигляді добірки. Всього існує 18 творів Говарда, які вважаються каноном, і сотні романів, коміксів, ігор, і фільмів, які створювалися “за мотивами”.

Конан Роберта Говарда – символічний персонаж, з якого в літературі почалося Геройське фентезі, і тип героя, який особливо не заморочуючись, долає всі труднощі на своєму шляху.

Поки що найпопулярніші екранізації про Конана – з Арнольдом Шварценеггером з 80-х. у 2011 вийшла екранізація з Джейсоном Момоа, яка не стала популярною.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.