Непідкупний. Голова Шевченківського комітету Макаров зізнався, що йому пропонували хабар за сприяння в отриманні премії

Голова організаційного комітету Шевченківської премії Юрій Макаров повідомив, що отримав пропозицію хабаря від одного з музичних колективів за сприяння в отриманні премії. Як інформує babel.ua, про це він повідомив на сторінці у Facebook:

«Ну ось нарешті це сталося! Я разом із Liuba Morozova отримав пропозицію, від якої важко відмовитися. Один музичний колектив, точніше, його керівник через посередника (на щастя, людини не лише порядної, а й із неабияким почуттям гумору) обіцяє за сприяння в отриманні Шевченківської премії в разі позитивного результату віддати повністю її грошову складову. Мені на правду дуже соромно, але я як голова Комітету не дуже твердо пам’ятаю, скільки це в гривнях — здається, тисяч 200. Щедро! З другого боку, нічого дивного: в тій статичній системі ієрархій у мистецькій галузі кожна чергова медалька — фактор нетонущості, а також аргумент у змаганні за державне фінансування. Одна річ — просто ансамбль, друга — ансамбль-лавреат. Спробуй їх скороти, спробуй посунь, спробуй недодай грошей. Смороду буде!.. Порівняно з цим сама грошова винагорода — дрібниця, якою варто пожертвувати. Ось ця бидляча парадигма й є тим, з чим бореться нинішній склад Комітету. Заради справедливості, минулий склад на чолі з мудрим серед мудрих і порядним серед порядних Юрієм Миколайовичем Щербаком поводився кришталево, але все ж не ставив перед собою такої амбітної мети, як розтрощення матриці. Принагідно нагадую, що триває прийом кандидатів на 2021 рік!»

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал