Названо лауреата Міжнародної літературної премії імені Василя Портяка

16 жовтня у Фастові було підведено підсумки Міжнародної літературної премії короткої прози імені Василя Портяка за 2023 рік. На конкурс було надіслано 126 літературних творів з різних областей України та із-за кордону. До фіналу увійшли 15 авторів, твори яких були видані окремою книжкою. Переможницею конкурсу стала письменниця зі Львова Оксана Мазур зі своєю новелою «На псевдо «Рибка». Диплом, медаль, книгу та грошову винагороду переможниці вручили засновники цієї премії голова Фастівської територіальної громади Михайло Нетяжук та голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

Голова конкурсної комісії Василь Трубай провів презентацію збірника новел переможців, детально проаналізувавши кожен твір. На урочистостях переможниця Оксана Мазур подякувала засновникам конкурсу та членам журі, які високо оцінили її новелу, не знаючи імені автора.  За положенням про премію журі читає твори «всліпу», не відаючи хто автор.

На врученні премії була присутня ще одна фіналістка цьогорічного конкурсу  Олена Скуловатова, новела якої «Живі яблука» теж увійшла до збірника. Вона, а також директор видавництва «Український письменник» Василь Клічак, говорили зі сцени про необхідність таких культурних подій в Україні, особливо тепер, коли наші хлопці захищають свою землю від ненависних москалів. До речі, на тих фронтах сьогодні б’ється і син Василя Портяка  Орест.

 

***

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Попри війну з московитами триває прийом творів на здобуття Міжнародної літературної премії короткої прози імені Василя Портяка за 2024 рік. Станом на 15 жовтня уже надійшло 64 новел та оповідань.

Автори надсилають на електронну адресу НСПУ: nspu@ukr.net (з позначкою «Премія ім. В. Портяка») текст короткої прози обсягом не більше 35 000 знаків з пробілами форматом doc, docx, rtf, кегль 14. Перед назвою твору пишеться заява автора щодо подання його твору на здобуття Премії, вказується прізвище, ім’я, по батькові автора, місце проживання, контактний номер телефону та електронна адреса, а також дозвіл на  оприлюднення  персональних даних автора.

Твори приймаються до 31 грудня включно. Поспішіть, часу залишилося не так вже й багато.

 

Оргкомітет Міжнародної літературної премії короткої прози імені В.Портяка