Названі нові лавреати літературної премії «Князь роси» імені Тараса Мельничука

Під час онлайн-конференції, присвяченої творчості Шевченківського лавреата,  поета-політв’язня Тараса Мельничука «Від Гуцулії до кряжів донецьких», що відбулася в Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка 29 березня 2021 року, в день пошанування великого поета, було названо нових лавреатів літературної премії «Князь роси» імені Тараса Мельничука.

Журі, очолюване Шевченківським лавреатом, поетом Василем Герасим’юком, назвало нові імена. За 2020 рік назвало лауреатом Казімежа Бурната, польського поета, журналіста, перекладача, редактора, публіциста, аніматора культури, автора поетичних книжок і численних публікацій в антологіях та альманахах, який торік переклав збірку «Князь роси» польською мовою, за що й був удостоєний літературної премії «Князь роси» імені Тараса Мельничука за 2020 рік, грамотою й  нагородним знаком-медаллю. Книжка побачила світ в Івано-Франківську в друкарні «Місто НВ» завдяки фінансовій підтримці поетеси, голови Івано-Франківської обласної організації НСПУ Світлани Бреславської.

А в 2021 році цієї ж нагороди заслужив львівський прозаїк і журналіст, видавець, активіст товариства «Гуцульщина» Олександр Масляник за гостру публіцистичну книжку «Звір зі Сходу», яка наприкінці минулого року побачила світ в київському видавництві «Дніпро» у серії «Фронтова бібліотека захисника Вітчизни»).

 

Мирослав  Данищук

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.