Названі нові лауреати премії імені Василя Скуратівського

Всеукраїнську літературну премію імені Василя Скуратівського – видатного етнографа, журналіста, письменника засновано 2021 року в Малинській міській раді на Житомирщині. У двох номінаціях – художня література та народознавство – її лауреатами стали відомі в Україні автори: Михайло Сидоржевський, Микола Дмитренко, Євгенія Юрченко, Василь Тимошенко, Володимир Студінський, Катерина Руденко.

Нинішнього 2023 року премію вручено: в галузі художньої літератури – Миколі Солтису з міста Красилова Хмельницької області за роман «Не вмирає душа наша» (про  трагічні події кінця Другої світової війни – переселення лемків); в номінації «Народознавство» відзначено книжку «Українські пісні Кубані» видатного  фольклориста, літературознавця, мистецтвознавця з Ужгорода Івана Хланти, в чиєму науково-творчому доробку понад сто оригінальних авторських  та упорядкованих видань (фундаментальних збірок народних пісень, казок, антологій, письменницьких бібліографічних покажчиків).

Подяками від журі та міської ради відзначено також книжки Петра Градовського  «Забріддя: з минулого у сьогодення» (м. Житомир), Володимира Кузика «Дивниця. Публіцистика» (м. Львів), Віри Пухніченко «Незламна країна», «Чекаємо на тебе, Перемого!».

Книжки учасників конкурсу на здобуття премії ім. Василя Скуратівського урочисто передано Малинській міській бібліотеці імені Василя Скуратівського та іншим бібліотечним закладам.

Микола ДМИТРЕНКО,

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

письменник, доктор філології,

професор, голова журі