Навчання, конкурси, премії та гранти: літературні можливості лютого

Український інститут книги підготував підбірку можливостей для навчання, конкурсів та премій, на які можна податися протягом лютого. Про це повідомляє book-institute.org.ua.

 

 

Конкурс на здобуття премії ім. О. Гончара

До 1 лютого Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти приймає заявки на здобуття премії імені Олеся Гончара. Премія присуджується за найкращі літературні твори, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, ідеї незалежності України. Призовий фонд — 20 тис. грн.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Деталі тут — https://cutt.ly/pOu3EfM

 

Конкурс на здобуття премії ім. М. Гоголя

До 1 лютого Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти також приймає заявки на здобуття премії імені М.В. Гоголя. Премія присуджується щорічно прозаїкам, драматургам та сценаристам, що наслідують традиції творчості М.В. Гоголя, збагачені концептами історичної романістики, містицизму та сатири та які утверджують національну самоідентифікацію. Призовий фонд — 20 тис. грн.

Деталі — https://cutt.ly/5Ou8Y6E

 

Премія ЄС у сфері культурної спадщини 2022

Заявки на участь в конкурсі приймаються до 1 лютого. Переможець зможе отримати нагороду за креативність у збереженні культурної спадщини або проєкт з консервації, досліджень, освіти або підвищення обізнаності у сфері. Проєкти можуть стосуватися матеріальної, нематеріальної або цифрової спадщини.

Деталі — https://cutt.ly/cOiQJYB

 

ІІІ Міжнародна науково-практична конференція “Стратегії розвитку бібліотек”

До 1 лютого приймаються заявки на участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції “Стратегії розвитку бібліотек: від ідеї до втілення”, що відбудеться 7-8 квітня 2022 року у місті Київ в Бібліотеці КПІ. Вартість участі — 400-500 гривень.

Деталі — https://cutt.ly/yOu4fsT

 

Річна програма 2.0 від Litosvita: Hard skills

До 1 лютого відкрита реєстрація на Річну програму 2.0 від Litosvita: Hard skills, в рамках якої кожен учасник під кураторством редакторів і письменників протягом програми фіналізує та вдосконалить рукопис своєї книги. Вартість участі — 25 тис.грн.

Деталі — https://cutt.ly/POu41zr

 

Приймання поезії та малої прози до літературного альманаху “Сяйво”

До 5 лютого альманах “Сяйво” приймає твори до публікації. Участь безплатна.

Деталі — https://cutt.ly/iOu5UFD

 

Конкурс рецензій на книги німецьких авторів ХХІ століття

До 7 лютого в рамках проєкту “Між рядків. Читаємо німців” приймаються заявки на участь у конкурсі рецензій. Призовий фонд — 1000 гривень за 1 місце та подарунки з символікою Goethe-Institut Ukraine — за 2 та 3 місця.

Деталі — https://cutt.ly/vOu6alT

 

Онлайн-інтенсив “Як видати і просувати книгу” від Litosvita

8-10 лютого відбудеться онлайн-інтенсив “Як видати і просувати книгу” від Litosvita. Під час навчання учасники дізнаються про шляхи видання книжки для автора, специфіку співпраці автора та видавництва і навчаться планувати маркетингову стратегію просування автора і книги. Вартість — 750 грн.

Деталі — https://cutt.ly/JOu6YDc

 

Приймання творів на VІII Міжнародний фестиваль комедійного мистецтва “ГаШоТю”

До 10 лютого приймаються твори комедійного і суміжних жанрів на VІII Міжнародний фестиваль комедійного мистецтва “ГаШоТю”. До участі запрошуються твори в таких напрямках, як:

краща короткометражна кінокомедія

краща анімаційна комедія

краща комедійна п’єса

краще гумористичне оповідання

краща комедійна фоторобота.

Вартість участі — 100 грн.

Деталі — https://cutt.ly/pOix4jL

 

Прийом заявок на ХІ Книжковий Арсенал

До 11 лютого приймаються заявки на участь у виставці-ярмарку ХІ “Книжкового Арсеналу”, який цього року відбудеться 25-29 травня. А до 16 лютого — до програми подій фестивалю.

Деталі — https://cutt.ly/9OicX9f

 

Конкурс ілюстраторів World Illustration Awards 2022

До 14 лютого триває прийом заявок на конкурс ілюстраторів World Illustration Awards 2022. Ілюстратори (від 18 років), уповноважені агенти та тьютори можуть подати до відбору роботи, створені, замовлені або опубліковані з січня 2021 року, до встановленого терміну в межах десяти категорій нагород. Вартість участі — 35$.

Деталі — https://cutt.ly/oOinwjE.

 

Гранти на переклад з ісландської мови для видавців

До 15 лютого приймаються заявки на гранти на переклад з ісландської мови. Islandic Literature Center проводить конкурс грантів для іноземних видавців, які бажають опублікувати твір у перекладі з ісландської мови. Гранти надаються на таку літературу: проза; поезія; драма; есеї; біографії; комікси; дитячі книжки.

Деталі — https://cutt.ly/WOibX9S

 

Конкурс “Поетична зима Миколи Сома”

До 15 лютого приймаються заявки на участь в конкурсі “Поетична зима Миколи Сома”. Конкурс проводиться у двох номінаціях: найкраще виконання віршів та пісень на слова Миколи Сома, а також найкращий власний поетичний твір. Участь у конкурсі безкоштовна.

Деталі — https://cutt.ly/MOicQks

 

Конкурс малої прози та поезії “Книготека онлайн”

До 28 лютого приймаються зголошення на Конкурс малої прози та поезії “Книготека онлайн”. Здобути перемогу можна в одній із трьох номінацій:

1) “Дивак / Дивачка” — жанри категорій фантастика, фентезі, казка, містика;

2) “Правдолюб / Правдолюбка” — жанри категорій детектив, історичний, реальна історія;

3) “Герой / Героїня” — жанри категорій бойовик, військовий, патріотичний, спортивний.

Деталі – https://cutt.ly/fOivu3R

 

Конкурс поетів, прозаїків та перекладачів Кримський Інжир/Qırım inciri

До 28 лютого триває прийом робіт на четвертий конкурс поетів, прозаїків та перекладачів Кримський Інжир/Qırım inciri. Конкурс відбуватиметься в таких номінаціях:

1) Проза про Крим українською мовою;

2) Проза кримськотатарською мовою (без тематичних обмежень);

3) Поезія про Крим українською мовою;

4) Поезія кримськотатарською мовою (без тематичних обмежень);

5) Дитяча література – дитячий прозовий або поетичний твір українською мовою про Крим чи кримськотатарською мовою без тематичних обмежень;

6) Переклад художнього твору з української на кримськотатарську та навпаки.

Деталі — https://cutt.ly/QOivGX6

 

Грант на переклад новозеландської літератури для видавців

До 28 лютого приймаються заявки на грант на переклад новозеландської літератури для видавців. Організація Creative New Zealand спільно з Фондом перекладів Нової Зеландії підтримує переклади новозеландської літератури іноземними мовами, тому надає гранти на переклад. Ці гранти можуть складати до 50% вартості перекладу (максимум 5000 новозеландських доларів за назву).

Деталі — https://cutt.ly/8OinaZG

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.