Національна спілка журналістів України проведе Всеукраїнську нараду редакторів газет

Понад 110 представників національних та місцевих газет вже зареєструвалися на Всеукраїнську нараду редакторів газет, яку 25 березня проводить Національна спілка журналістів України (НСЖУ). Ефективний захист інформаційного простору, підтримка доступу громадян до важливої місцевої інформації, допомога редакціям друкованих ЗМІ в часи гострої економічної кризи, спричиненої епідемією коронавірусу, реформування “Укрпошти” – серед головних питань, які виносяться на зібрання редакторів зі столиці та всіх регіонів України. Також на нараді планують обговорити і зміни до медійного законодавства, зокрема, ставлення до законопроекту “Про медіа”.

Як інформує ukranews.com, про це йдеться на офіційному веб-сайті НСЖУ.

“Влада має зрозуміти, нарешті, що інформаційну війну проти країни-агресора можна виграти не тільки (і не стільки) гарматами і танками, а більшою мірою – боротьбою за розум та душу українських громадян, – переконаний головний редактор національної газети “Факти” Олександр Швець. – А у зв’язку із загостренням інформаційної війни необхідно кардинально підвищити рівень державного розуміння керівниками поштової галузі завдань, які стоять перед усіма. Відповідним розпорядженням уряду!”

У НСЖУ наголосили, що друковані ЗМІ, особливо місцеві газети, мають підтримуватися державою.

“Проблеми з неякісною поштовою доставкою газет, скороченням обсягу та накладів друкованих ЗМІ, звільненням працівників редакцій – це насамперед проблеми неефективного захисту інформаційного простору України та перешкоди із доступу українців до важливих новин, – зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Посадовці мають концентруватися над втіленням урядової антикризової програми підтримки українських медіа,тому НСЖУ створює майданчик для діалогу урядовців та представників реального медіа-сектору”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

На Всеукраїнську нараду редакторів газет запрошені керівники Міністерства культури та інформаційної політики, “Укрпошти”, Держкомтелерадіо, народні депутати. Захід пройде 25 березня у онлайн-форматі. Редакторів газет, які хочуть взяти участь у нараді, запрошують заповнити анкету всеукраїнського опитування.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.