Напередодні 30-ї річниці Незалежності презентуватимуть першу книгу про Народних героїв України

До видання увійдуть розповіді про 45 героїв, серед яких – військові розвідники.

Презентація видання має відбутися напередодні 30-ї річниці Незалежності України. Планується, що до видання обсягом 400 сторінок увійдуть розповіді про 45 героїв, 9 з яких нагороджено цією відзнакою посмертно. Про це повідомляє armyinform.com.ua з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони.

Розповіді побудовано таким чином, щоб читач чув голоси нагороджених, їхні інтонації, особливості мови. Ці розмови дають змогу зрозуміти, що ж такого надзвичайного зробила людина, яка була відзначена народом. Кожна розмова чи нарис про героя – приклад мужності, жертовності та прояву глибинної любові до власної країни.

Книга складається з трьох частин. Перший розділ – розмови з тими захисниками України, які отримали нагороди прижиттєво. Другий розділ присвячений пам’яті загиблих. Волонтери, медики, журналісти, громадські діячі – усі ці люди без зброї в руках, але не менш героїчно і самовіддано захищають країну від ворога. Саме про них ідеться у третьому розділі книги.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Планується, що презентація видання відбудеться 23 серпня о 14.00 в актовому залі червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка. На захід запрошено всіх, чиї розповіді є в книзі, а також родини загиблих Народних героїв.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.