Наміри Путіна щодо України криються у комплексі неповноцінності — американський журналіст

Журналіст The New York Times, лауреат Пулітцерівської премії, Томас Фрідман у своїй колонці для НВ розповів про наміри Путіна щодо України та держав Заходу та ідеологічну мотивацію російського президента. Про це пишуть kontrakty.ua.

«Путін – це сучасний Петро Великий, який прагне відновити славу матінки-Росії. Він відставний агент КДБ, який просто відмовляється забути Холодну війну і все ще бачить ЦРУ під кожним каменем та у кожному супротивнику», — вважає американський журналіст. Фрідман стверджує, що глава Кремля – політик, який намагається забезпечити свою перемогу (або сфальсифікувати її) на російських виборах у 2024 році та стати довічним президентом. “Десь на межі всіх цих ідентичностей і неврозів лежить відповідь на питання, що Путін має намір зробити з Україною”, – пише автор. На його думку, російський президент одноосібно влаштував цю кризу, тому з боку західних держав не повинно бути жодних поступок. «Якби я був циніком, я просто сказав би йому, щоб він йшов уперед і брав Київ, оскільки він стане його Кабулом, його Афганістаном, проте людські жертви будуть непоправні. Коротше кажучи, я сказав би дуже чітко: якщо Путін хоче спуститися з дерева, на якому він оселився, йому доведеться зістрибнути або побудувати свої власні сходи», — додає Фрідман.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал