Найбільша книжкова виставка США закривається через коронавірусну кризу

Найбільша книжкова виставка США BookExpo через коронавірусну кризу припиняє своє існування. Про це заявив організатор заходу – компанія ReedPop, повідомляє  chytomo.com  з посиланням на Publishing Perspectives.

Також буде скасована конвенція фанатів BookCon та фестиваль Unbound. Усі три заходи не проводитимуться уже з наступного року.

ReedPop, підрозділ компанії Reed, орієнтований на події попкультури, заявив, що, враховуючи «тривалу невизначеність, пов’язану з особистими подіями», компанія вирішила, що «найкращим шляхом вперед буде скасування поточної ітерації подій, оскільки вони досліджують нові шляхи задоволення потреб громади шляхом поєднання особистих та віртуальних подій».

Щоб спробувати провести подію на початку цього року, Reed переніс дату зі свого звичайного місця в Нью-Йоркському центрі Javits з кінця травня на кінець липня, але, оскільки коронавірус продовжував унеможливлювати проведення великих подій, компанія скасувала живу конференцію і провела безкоштовний віртуальний захід 26-31 травня.

Директор заходу Дженні Мартін сказала, що ReedPop спілкується з видавцями, продавцями книжок та іншими партнерами, щоб з’ясувати, як відновити події.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Пандемія наступила в той період життєвого циклу BookExpo та BookCon, де ми вже вивчали структуру наших заходів, щоб найкращим чином задовольнити потреби нашої громади. Це змусило нас прийняти складне рішення скасувати події в їхніх теперішніх форматах, оскільки ми витрачаємо необхідний час, щоб оцінити найкращий спосіб просунутися вперед та відновити наші заходи, які будуть краще служити галузі та охопити більше людей, ніж раніше. Ми продовжуємо служити книжковій спільноті та сподіваємося на подальший обмін інформацією», – заявила вона.

Також ReedPop заявила, що продовжуватиме модерувати групу BookCon у Facebook, тож читачі матимуть змогу знаходити інформацію, пов’язану з книжками у майбутніх віртуальних подіях Metaverse. ReedPop, який щороку проводить ряд заходів попкультури, створив Metaverse після перенесення Emerald City Comic Con (ECCC) та Chicago Comic & Entertainment Expo (C2E2), що завжди проводилися навесні, на грудень 2021 року.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.