Нагородили переможців літературного конкурсу видавництва «Смолоскип»

 
У Колонній залі Київської міської ради оголосили переможців 25-го конкурсу від видавництва «Смолоскип». Ведучими вечора були Павло Коробчук та Дарина Гладун.
Цьогоріч на конкурс надійшов 191 рукопис. Журі в складі Ростислава Семківа, Людмили Таран та Олега Коцарева присудили 30 премій різного ґатунку у трьох номінаціях. Першої премії вкотре журі не присудило.
ІІ премії одержали: проза: Валерій Пузік, збірка оповідань «Моноліт», Василь Шульга, роман «Мертві моделі». Поезія: Ігор Астапенко (під псевдонімом – Онджей Долич), збірка поезії «Шампанське – пиво – шампанське», Богуслав Поляк, збірка поезії «Вчвал».
Були також вручені треті премії і окремі преміальні відзнаки.
Вручали премії переможці попередніх років: Анна Малігон, Мирослав Лаюк, Оксана Куценко, Олена Степаненко, Дмитро Лазуткін, Заза Пауалішвілі, Ярослав Гадзінський, Богдан-Олег Горобчук та інші.
З 1993 року видавництво «Смолоскип» проводить конкурс для українських літераторів. Вік учасників: від 18 до 35 (поезія) та 40 (проза) років. На конкурс приймаються написані українською мовою, раніше не публіковані поетичні, прозові, драматичні твори, а також художні твори для дітей.
 

Ніна Скочко

Фото Нати Коваль

 
 
 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал