Набоков про закоханого Супермена. В США знайшли раніше неопублікований рукопис вірш знаменитого письменника

Загублений вірш російського і американського письменника Володимира Набокова, написаний з точки зору героя коміксів Супермена, котрий оплакує неможливість мати дітей від коханої Лоїс Лейн, було опубліковано вперше.

Про це інформує telegraf.com.ua з посиланням на theguardian.com.

Літературознавець, перекладач і автор книги “Прочитання Набокова” (2019) Андрій Бабіков знайшов рукопис у Бібліотеці рідкісних книг Єльського університету через майже 80 років з дня створення літературного твору.

Письменник від імені Супермена розповідає про свої почуття, які відчуває до улюбленої Лоїс Лейн.  Однак через свої нелюдські спроможності він боїться, що спроба завести дитину може коштувати життя його подруги.

Відзначається, що вірш було написано влітку 1942 року.  Тоді Набоков заніс рукопис літературному редакторові газети The New Yorker Чарльзу Пірсу, але той відмовився видавати його в друк, тому що читачі “не зрозуміють”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Ознайомитися з твором під назвою The Man of Tomorrow’s Lament ( “Плач людини завтрашнього дня”) можна тільки по платній підписці на сайті і в паперовій версії літературного журналу Times Literary Supplement.

 

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.