На виборах ректора Шевченківського університету переміг проректор Бугров

У другому турі виборів ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка найбільше голосів здобув нинішній проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров, повідомили на офіційному сайті КНУ.

Він набрав 1839 голосів. Його опонентом був директор Інституту геології Сергій Вижва, який отримав 450 голосів. Жодного кандидата не підтримали 116 виборців.

Явка в другому турі виборів ректора КНУ становила 62,94% (2 432 людини). Загалом в університеті 3 864 виборці.

Голосувати мали право всі наукові, науково-педагогічні і педагогічні штатні працівники університету, а також представники студентства та інших штатних працівників, обрані шляхом таємного голосування.

Згідно з постановою уряду та статутом КНУ, у другому турі переможцем виборів вважається кандидат, який одержав на виборах більш як 50% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Водночас згідно із законом про вищу освіту, з особою, яка набрала на виборах ректора більш як 50% голосів виборців, що мають право брати участь у виборах, засновник або уповноважений ним орган укладає контракт строком на п’ять років.

З 2008 року на посаді ректора КНУ працює Леонід Губерський.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.