На Волині тривають зйомки документального проєкту про УПА

У селі Рокині, неподалік Луцька, тривають зйомки документального проєкту “Українське підпілля на Волині” про вояків УПА за участю реконструкторів, істориків та акторів.

Про це повідомляє Суспільне.

У документальному проєкті планують відзняти чотири серії.

“Це будуть дві жіночі історії і дві чоловічі. Це прості люди, яких у свій час зачепила війна. Вони були патріоти і вони кожен по-різному взяли участь у підпільній боротьбі. У протистоянні з військами НКВС, німецькими військами”, – розповідає режисер проєкту Сергій Шараєвський.

Перед написанням сценарію та початком зйомок режисер консультувався з істориками, шукав світлини, які збереглися до нашого часу.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Участь у проєкті беруть кілька десятків акторів та реконструктори з Рівного, Києва, Луцька та інших міст, котрі відтворюють бої.

Кожна серія документального проєкту “Українське підпілля на Волині” триватиме 26 хвилин. Стрічку глядачі зможуть побачити вже у вересні в ефірі регіональних телеканалів Суспільного мовлення. Щомісяця транслюватимуть по одній історії.

Як повідомляв Укрінформ, творці стрічки про українських бійців “Зошит війни” презентують її у восьми містах України.

Фото: Суспільне Волинь

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.