На вірш Антонича створили анімаційний кліп

Харківський псих-арт-рок гурт La Horsa Bianca випустив сингл і анімаційний кліп на вірш Богдана-Ігоря Антонича «Сурми останнього дня». Як інформує chytomo.com, про це повідомляється на офіційній сторінці гурту у Facebook.

«Я ходив одного дня і думав, що не потягну замовити відео у Cyriak (відомий аніматор), тому ввечері вирішив спробувати, а що я можу зробити сам. Потім все було, як в тумані, я забував їсти, але за тиждень мав вже півтори хвилини мультика. Тобто це був такий потік свідомості», – розповів Читомо басист гурту, автор ідеї кліпу та аніматор Євген Манко.

Автор створював зображення для кліпу, малюючи маркером на білій дошці.

«У потокові свідомості випливають цікаві впливи (смішна тавтологія) — там, напевно, є і від Матеуша Скутніка (Mateusz Skutnik), і від Рене Лалу (René Laloux), і трошки від того ж Сайріяка (Cyriak) всередині, і бозна-що іще. Орієнтації на якийсь певний стиль не було, була конкретна техніка і її обмеження, в яких я намагався зробити так, щоб воно працювало», – додає Манко.

Також музикант зазначив, що попри те, що сам має філологічну освіту, він не сформував для себе списку улюблених поетів: «Я не маю такого прям-таки ранжування поетів і, швидше, в поезії взаємодію з конкретними текстами, а не з доробком поета загалом. В Антонича, мабуть, збірка «Ротації» найбільш резонує, вона має таку трошки надламану інтонацію, як мала секунда».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Майбутній альбом називатиметься Diluvian Beat («біт/ритм потопу», який відсилатиме до останнього рядка вірша, «— О, пущо з каменю, коли тебе змете новий потоп?». Потоп стане центральною темою альбому.

Як відомо, Збірка Богдана-Ігоря Антонича «Ротації» вийшла вже після смерті поета, у 1938-му році. Саме в ній був надрукований вірш «Сурми останнього дня».

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.