На Вінниччині відзначили переможців літературної премії ім. Руданського

На Вінниччині відзначили переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського, яку вручають за кращі гумористичні та сатиричні твори.

Про це повідомляє ukrinform.ua з посиланням на голову Вінницької обласної організації НСПУ Вадима Вітковського.

«Журі Всеукраїнської літературної премії імені Степана Руданського визначило лауреатів премії – 2020 ще наприкінці минулого року, але лише тепер, після послаблення карантинних обмежень ми отримали можливість відзначити переможців. Зібрали їх у с. Хомутинці Хмільницького району, на малій Батьківщині письменника. Приїхали на вручення премії майже усі лауреати», – повідомив Вітковський.

За його словами, цьогоріч переможцями премії імені Степана Руданського стали Микола Юрчишин, фейлетоніст журналу «Перець. Весела республіка», працівник всеукраїнської газети «Сільські вісті», за збірку гумористичних та сатиричних творів «Нічний приблуда», Олена Вітенко, член Національної спілки письменників України, за книги гумору й сатири «У своїй Європі» і «Всяко жнеться», а також Сергій Коваль, член Київської організації Національної спілки письменників України, за книгу «ПереВибране».

Перед початком урочистостей члени журі, лауреати премії та вінницькі письменники побували у м. Калинівці, пов’язаній із життям та творчістю Степана Руданського, та поклали квіти до його пам’ятника.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як повідомлялося, премія заснована 1994 року, статусу всеукраїнської набула у 2006 році. Премія служить продовженню національних традицій сатири і гумору, заохоченню літераторів до написання високохудожніх творів цих жанрів, наукових та критичних праць про життєвий і творчий шлях класика вітчизняної літератури ХІХ століття Руданського. Цьогоріч заявки на здобуття премії подали п’ять номінантів.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.