На українському державному телеканалі “ДОМ” опублікували мапу РФ з окупованим Кримом

На державному телеканалі “ДОМ” опублікували карту Росії з окупованим Кримом.

На це звернув увагу народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко. Як повідомляє prm.ua, відповідний пост він опублікував у Telegram.

Нагадаємо, що телеканал “ДОМ” – це російськомовний державний інформаційно-розважальний телеканал, створений для жителів тимчасово окупованих територій України — ОРДЛО та Криму. Він почав мовлення 1 березня 2020 року.  Головною метою каналу є  інформаційне сприяння реінтеграції ТОТ, що включає в себе формування позитивного ставлення до реінтеграції у громадян України та інформаційне сприяння участі в цьому процесі країн-партнерів.

На Youtube- сторінці 2 липня “ДОМ” розповідав про ситуацію з Covid- 19 у Росії. Ведучі оцінювали перебіг пандемії у сусідній країні, враховуючи ситуацію з Delta- штамом та вакциною “Sputnik V.  Раніше на відео карта Росії була з окупованим Кримом. Однак працівники каналу виправили помилку та прибрали фото з публічного простору.

Раніше у квітні телеканал “ДОМ” випустив сюжет про українських “радикалів”.  Згодом він також прибрав цей матеріал з російськими наративами.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.