На «UA: Першому» покажуть фільм «Дике поле» за романом Сергія Жадана

24 серпня о 23:00 суспільний канал «UA: Перший» покаже стрічку Ярослава Лодигіна «Дике поле», знятої за романом Сергія Жадана «Ворошиловград».

Як повідомляє stv.detector.media, фільм анонсують в етері «UA: Першого».

За сюжетом, головний герой Герман змушений повернутися до рідного Донбасу, щоб розібратися із заправкою брата, який раптово поїхав. Там він зустрічається з реальними та вигаданими персонажами, друзями дитинства та місцевою мафією, яка намагається відібрати його бізнес. Несподівано для себе Герман усвідомлює, що захищає не лише бензоколонку, але й своє минуле, майбутнє та свій дім.

У команді фільму – режисер Ярослав Лодигін, який з серпня 2019 року обіймає посаду члена правління Суспільного, оператор Сергій Михальчук, автор роману Сергій Жадан, драматургиня та сценаристка Наталія Ворожбит, продюсер Володимир Яценко.

У фільмі знялися: Олег Москаленко, Олексій Горбунов, Руслана Хазіпова, Володимир Ямненко, Георгій Поволоцький, Євгенія Муц, Ігор Портянко та інші.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Фільм «Дике поле» вийшов у прокат 8 листопада 2018 року. У серпні 2019 року канал «Україна» показав телевізійну прем’єру «Дикого поля».

Як писав «Детектор медіа», у 2016 році проект фільму «Ворошиловград» переміг у Дев’ятому пітчингу Держкіно, набравши найбільшу кількість балів серед усіх проектів – 43. 2 грудня 2016 року українська компанія Limelite, швейцарська Film Brut і Держкіно України уклали контракт на виробництво повнометражного ігрового фільму «Ворошиловград». Бюджет стрічки складає 30,98 млн грн (1 млн 100 тисяч євро), половину із цих коштів (15,49 млн грн) надало Держкіно.