На триденний фестиваль до Хотина приїдуть гості із 5 країн світу

Для відзначення 400-річчя Хотинської битви на Буковині восени планують провести триденний фестиваль із відтворенням середньовічних битв та вогняним шоу. Про це повідомляє acc.cv.ua.

У Чернівецькій області восени проведуть триденний фестиваль до відзначення 400-річчя Хотинської битви. Там планують відтворити битви того часу за участі гостей із Литви, Польщі, Румунії, Молдови та Туреччини. Про це пише ІА АСС із посиланням на пресслужбу Чернівецької ОДА. «Відтворення боїв, вогняне шоу, пісочна анімація та різноманітні фотозони – так відзначатимуть 400-річчя Хотинської битви. Із цієї нагоди восени проведуть триденний фестиваль. На нього запросили гостей із 5 країн – Литви, Польщі, Румунії, Молдови та Туреччини», – йдеться у повідомленні. Отримуйте новини в Telegram Наразі організаційний комітет працює над створенням загальної концепції заходу. «Святкування передбачає реконструкцію історичних подій. Так, у державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця» відтворять битви, які відбувалися у 1621 році», – додали у Чернівецькій ОДА. Там зазначили, що загалом фестиваль проходитиме на декількох локаціях. Зокрема, реконструктори пройдуться середмістям факельною ходою. Завершену концепцію святкування презентують уже наприкінці липня. Читайте також: Виставки та змагання: як відзначатимуть 400-річчя Хотинської битви   Нагадаємо, в рамках програми Президента «Велика реставрація» на території Хотинської фортеці цьогоріч проведуть реставраційний ремонт під’їзного мосту, укріплять підпірну стіну замку та здійснять ще низку ремонтно-реставраційних робіт.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.