На росії збираються забороняти доступ до YouTube і соцмереж?

Як повідомляє телеграм-канал GENERALL SVR, 13 грудня путін провів нараду із представниками керівництва силового блоку. Основною темою наради стали численні інциденти із пожежами на великих індустріальних, складських, торгових та військових об’єктах.

Ще однією темою наради стала доповідь патрушева про заходи щодо посилення контролю над інформаційним простором. Тема широка та багатопланова. Всі пропозиції ще знаходяться в стадії доробок та обговорення, але до чого практично однозначно дійшли – це заборона всіх соцмереж крім «ВКонтакте» і «Однокласники», а також заборона ряду месенджерів та відеохостингу YouTube. Telegram наразі забороняти на росії поки що не планують, але це практично єдиний виняток.

Яке пише GENERALL SVR, тотальний контроль над інформаційним простором має стати прологом до введення воєнного стану, якщо встигнуть все підготувати. Поки що все більше нагадує бажання російських силовиків під керівництвом путіна охопити неосяжне, але якщо вже збираються закручувати гайки в інформаційному просторі шляхом тотальних заборон, то справи, звичайно, зовсім погані. Стара мрія силовиків тримати країну під повним контролем все ближче до здійснення, ну чи краху, що швидше.

litgazeta.com.ua

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал