На програму «Львів – місто літератури» виділять 100 тисяч гривень

 
У зв’язку з отриманням статусу «Міста літератури ЮНЕСКО» Львів цьогоріч реалізовуватиме чимало пов’язаних з цим заходів. Серед них планується і популяризація видавничої справи та літературної творчості у місті, повідомляє zaxid.net.
Цього року відділ культури планує краще промувати саме видавничу справу, адже однією з переваг Львова є великий кластер видавців та поліграфістів, інформує прес-служба ЛМР.
«В нас є Форум видавців, але, крім того, в нас є Академія друкарства і в нас є кілька львівських видавництв, які роблять обличчя цього міста, зокрема «Видавництво Старого Лева», «Свічадо» та інші. Я думаю, що цього року, ми разом із Інститутом міста попрацюємо над тим, щоби зробити якусь серію заходів, власне, на промоцію книги, на промоцію видавців і видавничої справи у місті», ― зазначила в.о. начальника відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури ЛМР Богдана Брилинська.
На фінансування заходів з промоції видавничої справи у програмі «Львів – місто літератури» заплановано виділити 100 тис. грн.
Нагадаємо, управління культури за участі бібліотек і літературного середовища підготувало програму «Львів ― місто літератури» на 2016-2020 роки. Головним її завданням є: розвиток літературної творчості у рамках титулу «Місто літератури» у мережі творчих міст ЮНЕСКО, популяризація читання серед усіх вікових та соціальних верств населення, розвиток книжкової індустрії у Львові, формування основи для презентації Львова як міста літератури в Україні та за кордоном.
Львів отримав статус «Міста літератури ЮНЕСКО» у грудні 2015 року. Статус Міста літератури для Львова означатиме інтеграцію у світовий книжковий контекст, розвиток літературного туризму, популяризацію українських культурних набутків у світі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал