На Одещині відкрили пам’ятник видатному громадському діячу Євгену Чикаленку

На малій батьківщині видатного українського мецената, громадського і політичного діяча Євгена Чикаленка було відкрито його погруддя.

Як інформує day.kyiv.ua, про це повідомляється у Facebook Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті (УІНП : Південь).

Зазначається, що урочистості відбулися 3 грудня в селі Мардарівка, неподалік від родинного помістя Перешори, де народився й виріс Євген Чикаленко. В урочистостях взяли участь науковці з Києва та Одеси, керівники Подільського району та Куяльницької громади.

Звертаючись до селян-земляків Чикаленка, співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк зазначив, що такого масштабу особистості наша країна народила не так багато. Бо саме Чикаленко мав очолити як Центральну Раду, так і Гетьманат. Але задля справи відмовився.

Також, в рамках відкриття погруддя, Південний міжрегіональний відділ УІНП презентував новий ролик «Меценат України», який стане доступним широкому загалу до ювілею Євгена Чикаленка наприкінці грудня.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.