На Львівщині "Книжкову толоку" відвідали 150 українських письменників

 
На Львівщині, у Миколаєві, удесяте влаштували «Книжкову толоку». До невеликого містечка з’їхалися близько 150 літераторів і два десятки видавництв, пише zaxid.net.
Саме тут, на Львівщині, ще 10 років тому відбувся перший книжковий форум, а вже згодом були книжкові форуми у невеликих містах інших регіонів України.
У Миколаєві лише одна людина – Любов Хомчак наважилася провести в райцентрі потужну «Книжкову толоку». Важко назвати українського письменника, який би тут не побував.
Володимир Лис та Надія Гуменюк ледве встигали давати автографи.
«Слава Богу, що зацікавлюють книжкою саме в невеликих містах, містечках і селах, і коли я чую, що приїхали з якогось села заради того, щоб купити книжку в нинішній складній ситуації, то дуже цьому радію», – розповів письменник Володимир Лис.
«У Миколаєві роблять дуже велику справу. Безперечно, книжка має бути скрізь, має бути в селі, в маленькому містечку, у великому місті», – додала літераторка Надія Гуменюк.
Місцеві мешканці мають нагоду, не виїжджаючи з рідного міста, зустрітися з письменниками і купити книжки.
«Не завжди є така можливість поїхати до Львова на форум, бо різні хатні клопоти і життєві труднощі. А тут все у нас. То для нас велика подія, різні автори приїжджають до нас, маємо можливість поспілкуватися з ними», – поділилася враженнями читачка Наталія.
На «Книжковій толоці» упродовж двох днів відбувалися автограф-сесії, творчі бесіди, а напередодні літератори і видавці їздили на зустрічі навіть у найвіддаленіші села району.
Цьогоріч осучаснили формат програми для молоді. «Є 6 майданчиків, де дуже багато задіяно бардів і фантастів, таке щось нове. Бо минулого року ми пробували три майданчики робити і це вдалося, бо молодь хоче на каві-брейк сидіти і слухати письменників», – зазначила голова громадської організації «Книжкова толока» Любов Хомчак.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал